Om Pet Care Laboratory AB

Vi på PCL startade med utveckling och marknadsföring av hygien-, hud- och frisörprodukter för människor redan 1970 i vårt dåvarande familjeföretag. Vi är också djurägare och djurvänner. Efter att ha provat marknadens befintliga produkter för pälsvård kunde vi konstatera att de inte höll måttet till våra afghanhundar. Vi provade både svenska och utländska produkter och kom till slutsatsen att de inte fungerade så bra som vi hade önskat.

Med de krävande pälsar som våra hundar hade utgick vi i stället från en hår- och hudvårdsserie mot psoriasis och eksem, som vi specialanpassade. Resultaten av testerna visade att de gav enastående resultat. Vi lät även andra djurägare med en mängd olika raser av både hundar och katter samt kunniga inom pälsvårdsområdet vara med i utprovningen, och deras utlåtanden har också legat till grund för skapandet av PCL.

Året var 1993 och det här blev början på vår mycket omtyckta produktserie PCL. Råvarorna är de bästa på marknaden, med inslag av vitaminer och silkesprotein i optimalt utprovade mängder för att verkligen ge de suveräna resultat som vi djurägare och utställare av alla slags raser eftersträvar till både tävling och vardag. I dag är vi marknadsledare i Skandinavien, och det är vi mycket stolta över.

Christer Johansson

VD

För att nå fler kunder söker vi ledande grossister i Europa med höga kvalitetskrav på de produkter ni representerar samt en bred kundbas med god och stabil försäljning. Vår europeiska expansion är en naturlig utveckling nu när vi har nått en ledande position i Skandinavien inom segmentet hund- och kattprodukter. Med den erfarenhet ni har av er marknad i kombination med våra erfarenheter i Skandinavien ser vi stora möjligheter för att PCL ska bli ett ledande varumärke även på era marknader. Kontakta oss gärna, så planerar vi in ett besök hos er för en personlig presentation.

Per-Erik Johansson

Marknadschef

Annat språk

http://www.k9competition.se/ http://www.k9horse.com/